Databank Honden sluit aan bij Europese Petmaxx
Datum: 22-02-18
Door:

Onlangs is Databank Honden (www.databankhonden.nl), een initiatief van de Raad van Beheer, aangesloten op de Europese zoekmachine Petmaxx. Hierdoor wordt de kans op hereniging met een hond ingeval van vermissing in Europa een stuk groter.

Vanaf 1 april 2013 is het in ons land verplicht om iedere geboren of geïmporteerde hond te identificeren en te registreren in een officieel erkende databank. Databank Honden van de Raad van Beheer is een door de overheid officieel erkende databank. De registratieverplichting geldt zowel voor de fokker als voor de (pup)eigenaar.

Sinds kort is het dus ook mogelijk internationaal een beroep te doen op de zoekfunctie in Databank Honden via www.Petmaxx.com, de grootste en meest gebruikte Europese zoekmachine waarop bijna alle nationale Europese databanken zijn aangesloten. Op www.databankhonden.nl vindt u alle mogelijke informatie en kunt u uw hond(en) registreren. Vergeet u ook vooral niet om u gegevens actueel te houden, zodat er bij vermissing contact met u kan worden opgenomen? U kunt gratis uw telefoonnummer of overige contactgegevens wijzigen of aanvullen bij uw geregistreerde honden.
Terug naar de nieuwslijst